top of page
Search

Neden Ajans Aracılığı İle Küba'ya Başvuru Yapmalıyım ?

Updated: May 7

Küba sosyalist yönetim sistemini benimsediği için devletin onayını alan kurumlarla hareket eder. Qba Medi Tours ise Küba Sağlık Bakanlığı tarafından uluslararası en güvenilir şirket ödülüne layık görmüştür. Uzun yıllardır Küba Sağlık Bakanlığı ile anlaşmalı olan ve Küba’da resmiyet kazanmış bir kurumdur. Türkiye Sağlık Bakanlığı ve Küba Sağlık Bakanlığı tarafından izinleri alınmış, resmi anlaşmalarını imzalamış olarak hareket eden Qba Medi Tours, hem Türkiye’den hem de Avrupa’dan başvurular alarak hasta ile Küba Sağlık Bakanlığı arasında köprü görevi görmektedir. Bundan ötürü Qba Medi Tours ile yapacağınız başvurulara hızlı dönüş alırsınız.


 Cevap geldikten sonra hızlı bir akış sağlanır ve gelen programlar için kısa bir sürede organizasyonlar gerçekleştirilir. Küba’da ki takviye programları kendi içinde çeşitlilik oluşturur. En doğru ve en hızlı şekilde programlar gerçekleştirilir ve hasta adına teslim edilir. Önemli olan ise gelen program sonrası takip sürecidir. Qba Medi Tours, hasta ile Küba Sağlık Bakanlığı arasındaki köprü görevini devam etmektedir. Hasta, durumundaki her değişiklikte, sormak istediği her soruda doktorlarla iletişimi sağlanmaktadır. Talepleriniz doğrultusunda Küba’daki doktorlarla online görüşme planlanabilir. Bu görüşmelerde doktor ile hasta online olarak görüntülü görüşme sağlar ve tercüman desteği verilir.

 Küba’daki doktorlara anlık olarak bildirilir ve anlık olarak cevap alınılır. Son zamanlarda sağlık gibi hassas bir konu üzerinden mağduriyetler artmıştır. Resmi olmayan yollarla Küba alternatif tedavilerinden faydalanmak isteyenlerin yanlış ilaç talimatları, kişilere yanlış programlar iletildiğini, fiyatlandırma konularında büyük farklılıklar olduğu, doktorlarla hasta takibi yapılamadığı ve ayrıca ilaç talimat bilgilendirmelerinin doğru yapılmadığını gözlemlemekteyiz. Küba Sağlık Bakanlığı aşılarını ve takviye programlarını şahıs aracılığı ile değil resmi kurumlar veya direkt hasta ile bağlantı kurarak teslim eder. Toplu olarak hiçbir kurum kuruluş veya şahsa satmaz, para karşılığı teslim etmez veya değerlendirme yapmadan programlara onay vermez.


Küba’da baş boyun bölgesi tümör türleri, küçük hücre dışı akciğer kanseri, yemek borusu kanseri, kolon kanseri, pankreas kanseri ve cilt kanseri gibi kanser türlerinde aşıya başvuru yapılabilir. Küçük hücre dışı akciğer kanserinde CimaVax – EGF ile Racotumomab (Vaxira) kanser aşıları uygulanmaktadır. Nimotuzumab (CIMAher)ise yukarıda bahsettiğimiz diğer kanser türlerinde kullanılan aşılardır. Bunların dışında ise Vidatox (Mavi akrep zehri) takviye programı mevcuttur.



Resmi yolla yapılmış her başvurunun dosya takip numarası olur. Dosya takip numarasını Küba Sağlık Bakanlığı tarafından atanır ve yapılan her resmi başvuruda bu takip numarası olmak zorundadır. Başvurunuzun resmi olup olmadığını ise bu dosya takip numarası ile anlayabilirsiniz. Ayrıca başvurusu yapılmamış, doktor tarafından değerlendirilmemiş ve Küba Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmamış hiçbir program resmi değildir, aşı ya da ek takviye programı verilemez. Bu mağduriyetlerin önüne geçmek, hastaya en doğru ve profesyonel süreci yürütebilmek için Qba Medi Tours’u tercih edebilirsiniz.


Pek çok ünlü isimlerin sürecine destek olmuş olan Qba Medi Tours, akciğer kanserine yakalanan Arif Sağ’ın Küba başvuru ve takip sürecini gerçekleştirmiştir. Hem Türkiye’de hem de Küba’da kendi profesyonel ekibini kuran Qba Medi Tours, danışanlarının sürecinin büyük bir titizlik ve özveri ile yürütmektedir.

104 views0 comments
bottom of page
$w.onReady(function () { let mylink=$w('#aramabuttonu'); let numbers=['tel:+905531701145','tel:+905531701045','tel:+905521875101','tel:+905521875100']; let rastgele=Math.floor(Math.random()*4); mylink.link=numbers[rastgele]; });